Regulations Governing the Implementation of Advance Ruling on the Country of Origin of Imported Goods Article 10
Customs may modify the result of advance ruling and notify the concerned Applicant with explanation in written form.The modified result of advance ruling shall be valid for three years starting from the issuance date of written decision of the said result. In the case where modifying an advance ruling on origin involves the import regulations, the imported goods shall be subject to the import regulations in effect at the time of importation.If the Applicant is able to prove that a contract has been entered into and the transaction has been conducted according to the contract and the change in the determination of origin will cause loss, the Applicant may apply for an extension of the period of the validity of the ruling, but such an extension shall not exceed ninety days.
中文原文 進口貨物原產地預先審核實施辦法第10條
海關變更原產地預先審核結果,應敘明理由,以書面通知申請人。
變更後之原產地預先審核結果,自通知申請人變更之日起三年內有效;其變更涉及貨物輸入規定者,變更後進口之同樣貨物應依進口時之相關輸入規定辦理。
經申請人舉證證明其已訂定契約並據以進行交易,將因預先審核結果變更導致損失者,得申請適用原預先審核結果,但以九十日為限。
變更後之原產地預先審核結果,自通知申請人變更之日起三年內有效;其變更涉及貨物輸入規定者,變更後進口之同樣貨物應依進口時之相關輸入規定辦理。
經申請人舉證證明其已訂定契約並據以進行交易,將因預先審核結果變更導致損失者,得申請適用原預先審核結果,但以九十日為限。