Building Act Article 29

Upon issuing the permit, the municipal or county (city) (bureau) competent authority of construction shall charge the proprietor or owner of the building the stipulated fees or application fee according to the following provisions:1. Construction license and miscellaneous license: up to 1? of the construction cost of building or miscellaneous works may be charged as the stipulated fees; in case of modification of design, up to 1? of the value of the altered proportion may be charged as the stipulated fees.2. Usage license: Application fee may be charged.3. Demolition license: free of charge.
中文原文 建築法第29條
直轄市、縣(市)(局)主管建築機關核發執照時,應依左列規定,向建築物之起造人或所有人收取規費或工本費:
一、建造執照及雜項執照:按建築物造價或雜項工作物造價收取千分之一以下之規費。
如有變更設計時,應按變更部分收取千分之一以下之規費。
二、使用執照:收取執照工本費。
三、拆除執照:免費發給。

English translation for reference only; the Chinese text prevails. Not legal advice.